fredag 6. september 2013

Tørr garasje og varmt hus ;)

Hej allihopa!

Den siste tiden har det vært travle tider! Jobb, sykmeldt ei uke pga skadd sene på jobb, og hardt arbeid når det har vært mulig. Roar greide å spidde håndflaten sin på en kabelkordel på jobb ombord på Island Constructor, så da ble det ei uke med lite fremgang bortsett fra å assistere pappa Øyvind med håndtlanging, rettleding og litt standarisert kjeft når han gjorde ferdig bordkleding på garasjen :)

Etter siste del av jobbperioden var unnagjort, fikk vi lagt taket på garasjen, så nå er den endelig tørr! Slutt på problemet med at vann sprutet bort på lecaveggen, så den ble kliss våt tvers gjennom og inn på gulvet. Framifrå!

Vinduene til garasjen dukket også opp siden forrige innlegg, og de er også kommet på plass. Vi har rett og slett ikke budsjett til å kjøpe sidedør til garasjen ennå, så der har vi bare kledd igjen og malt hvitt så det ligner ei dør på avstand ;)

Tirsdag og onsdag brukte Roar tid på å installere garasjeporten, og den har kommet på plass og er i funksjon. Foreløpig uten motorisert åpning, men det kommer! ;)




Utvendig gjenstår i grunn kun hjørnekasser og innramming av vinduer, samt litt beis, murpuss og småplukk før garasjen kan sies å være klar til bruk. Det blir storveis å kunne bruke tid på bilpleie og pusling der oppe med tid og stunder! :D

Inne i huset har det også skjedd litt av hvert, om enn ikke så mye som vi har håpet på. Tradbo har litt mange baller i luften for tiden, så det har vært perioder uten folk fra de i huset. Alle rom er delt inn, lekter i himling er også snart ferdig. Ventilasjonsanlegget sine rør er snart på plass, og vi hører rykter om at flytavretting av rom i første kommer til å skje om ikke lenge :)

Rørlegger Anders fra Gjemnes Rør har vært og gjort ferdig alt av avløp, og over helgen kommer han og legger opp rør for varmt og kaldt vann, så da er det i grunn klart for elektrikeren også snart! Gi gass! :D

Sissel og Roar har endelig blitt ferdig med den forferdelige jobben med å isolere yttervegger, etasjeskille og himling på loft. Vi har gått tom for isolasjon utallige ganger, det er jo voldsomt mye isolasjon i disse TEK10-husene. Sissel har konkludert med at å begynne eget isolasjonsfirma ikke er aktuelt på en flekk! ;)



Utvendig har vi malt alt som skal bli grått, og nå driver vi på med vindskier og innramminger som skal bli hvitt. Stillaset blir tatt vekk på mandag, så vi håper på å få godt malevær resten av helgen så vi blir ferdig.

En gladnyhet fra Tradbo var at vi får med en platting i impregnert tre utom inngangsparti og vaskerom. Kveldssol-koseplassen vår håper vi det blir! :D






1 kommentar:

  1. Hei, så gøy å følge dere på prosessen! Vi er igang selv og følelsen når gravemaskinen kjører inn på tomten er ubeskrivelig. Skal begynne med Vartdal grunnmur vi også, når min samboer kommer hjem fra sjøen 3. Okt. Tar i mot gode råd :)

    Følg oss gjerne på noepahjertet.com/byggeblogg

    Ha en fin dag! :)

    SvarSlett