søndag 30. juni 2013

Vannbåren varme og betong

Rett før vi dro på ferie ble det unnagjort en del viktige greier!
Vi la ferdig siste rest av radonsperre, og siste lag med isolasjon, samt alt av armeringsnett og ekstra armering under bærevegger.

Dagen før vi skulle få betong var det et kjør med utlegging og stripsing av rør til vannbåren varme!
En plass rundt 7-800 strips ble brukt, og jeg regner med at vi endte opp med å bruke rett i underkant av 400 meter med rør. Stua er såpass stor at den måtte splittes i tre kurser.
Vi har valgt å kun legge vannbåren varme i første etasje. Det er mulig jeg legger opp et tur og returrør gjemt inne i en vegg opp til andre etasje sånn i tilfelle vi skulle finne på å ombestemme oss en gang i fremtiden.





Mye rør!

Onsdagen før vi dro til Vågå og syden, dvs den 19. juni var det klart for støyp! hele fire betongbiler stilte opp, og det skulle fort vise seg at vi hadde tatt i når vi beregnet mengde! Vi sendte fort en bil ned hos mamma og pappa for å støype garasjegulvet deres. Det ble forøvrig et styr uten sidestykke, da det er så bratt ned hos de. Betongbilen med sine 25 tonn ble stående bom fast i bånn av bakken, så vi  måtte til med trillebårer for å få ut betongen dit den skulle. Enden på visa var at en diger hjullaster kom og måtte trekke betongbilen opp bakken.

Oppe hos oss gikk det derimot ganske greit. Ikke helt fornøyd med konsistensen på betongen, men det ble i grunn helt greit. Noe flytavretning må nok til for å få det 100%, men det får bare være! :)


Garasjeplata ferdig støpt

Knut kjører helikopter for å glatte betongen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar